De ce ne autodistrugem?

Am dat la schimb caracterul nostru veșnic pentru o viață atât de scurtă și nesatisfăcătoare.

Există o voce în interiorul fiecăruia dintre noi, care urlă cât poate de tare, că viața nu este numai despre familie, concedii, carieră, modă, case și mașini. Problema este că, societatea și mentalitatea modernă ne-au manipulat în așa măsură, încât ne trăim viața de parcă ar dura o eternitate și suntem îndoctrinați să nu dăm importanță instinctului și conștiinței, în schimb, suntem încurajați să ne lăsăm ghidați de sentimente, chiar dacă ele nu sunt întotdeauna lucide.

Măcar de ar fi ceva interesant la viața asta, pe care punem atâta preț, dar nu e. Orice persoană sau obiect din viața ta este trecător, nimic din ceea ce ai, nu va dura. Este greu să identifici acele lucruri, mai nou, chiar și persoane, care vor fi lângă tine peste 20 de ani. Este atât de trist, atât de depresiv. Dacă te gândești mai bine, absolut tot ce ai în momentul de față, trece, nimic nu va exista o veșnicie. Și totuși ne desprindem atât de greu de lucrurile materiale și dăm așa puțină importanță sufletului nostru, care ar vrea să primească, măcar din când în când, rândul la microfon.

”Ei, gândești prea mult”, ”ce mai e și cu asta, iar te-au apucat filozofiile”, așa mi se zicea când deschideam astfel de subiecte. Realitatea asta nu a plăcut niciodată nimănui, dar, dacă am aborda mai des și mai serios subiectul, am învăța atât de multe. Nu am mai lua la mișto peroanele pe care le iubim, ci le-am arăta mai des, că ele au valoare în ochii noștri, nu am mai trata cu superficialitate viața și tot ce înseamnă ea, deoarece, am fi conștienți că totul se sfârșește. Am învăța aprecierea.

Alergăm ca nebunii și căutăm să ne satisfacem sentimentele, imaginația, foamea, plictiseala și nu realizăm cât de non sens sunt toate acestea și cât de invincibilă este moartea vis-a-vis de tot. În fața morții Michael Jackson e la același nivel cu Irina Login.

Ne comportăm ca și cum, noi nu va trebui să stăm față în față cu mortea. Ne permitem să tratăm fără respect persoanele dragi, ignorându-le valoarea, avem curaj să arătăm cu degetul și să scoatem în evidență defectele, reacțiile și comportamentele celui de langă noi, dar niciodată nu acceptăm cât de stricați și compromiși suntem noi înșine.

Te-ai întrebat vreodată, de ce îți este atât de ușor să respecți un străin, în timp ce, cu partenerul tău de viața, nu mai știi ce înseamnă să ai o conversație? Răspunsul este, pentru că atunci când te obișnuiești cu cineva, sau cu ceva, este foarte ușor să îi uiți valoarea.

Fiecare zi, este un cadou. În timp ce citești aceste rânduri, cineva se stinge din viață. Este o realitate pe care te-ai obișnuit să o respingi. Tot sistemul, toata structura pe baza căruia ești modelat să îți construiești viața, te îndeamnă să trăiești în favoarea vieții acesteia finite, neglijând-o pe cea veșnică care vine după ea. Și, din păcate, există numai două opțiuni în ceea ce privește destinația unde îți vei petrece veșnicia: raiul, cu Dumnezeu, căruia i-ai slujit prin deciziile și comportamentul tău, sau iadul, cu diavolul, pe care, chiar dacă nu l-ai ales în mod intenționat, l-ai slujit. Respingerea căii lui Dumnezeu, este de fapt o decizie.

În loc să te gândești că e trist să ai o astfel de mentalitate, caută adevărul din spatele ei. Noi nu suntem creați pentru a trăi doar viața asta finită. Creatorul nostru este infinit, iar noi suntem creați după chipul și asemănarea Sa. Dacă viața, ar fi numai despre ceea ce este în jurul nostru, este ca și cum Dumnezeu și-ar fi bătut joc de noi. Eu nu aș putea să urmez calea unui dumnezeu care, m-a creat și m-a aruncat în lumea asta coruptă, plină de suferință, greutăți, nedreptăți, care are ca și finalitate moartea. Asta ar fi trist, ca, după ce am trecut prin lupte, încercări, după ce m-am luat cu taurul de coarne, după ce am luptat împotriva sărăciei, sau împotriva abuzurilor…..să mor. Este stupid.

Acesta este motivul pentru care Isus le spunea oamenilor despre Împărăția lui Dumnezeu, care nu este aici, pe pământul acesta. Într-adevăr, cei ce aleg Împărăția, trebuie să aibă revelația caracterului nostru veșnic. Pentru asta ai nevoie de credință, altfel, totul ți se pare un basm.

Formula este simplă: ai o singură viață, prin care să dovedești că ești demn de Împărăția lui Dumnezeu, acel loc în care, tot ceea ce știm a fi rău și negativ în viața aceasta, este inexistent; fă un exercițiu de imaginație și încearcă să cuprinzi cu mintea ta o lume perfectă, guvernată de un Conducător perfect. Nu există alte variante, odată cu moartea, cu, care vei sta față în față, mai devreme sau mai târziu, vei păși în veșnicie, iar felul în care ai trăit, va influența dacă veșnicia ta va fi frumoasă sau nu.

De aceea, te îndemn, dacă ai revelația vieții veșnice, acoperă-ți pesroanele dragi cu rugăciuni, pentru ca, clipa morții să nu îi găsească fără Isus, singurul care ne poate scăpa de iad. Rugăciunea spusă din inimă, muta lucruri, crează circumstanțe. Niciodată nu subestima puterea ei.

Nu este un subiect popular și nici nu sunt mulți care vor să accepte. Noi, copii lui Dumnezeu, suntem în lume, dar nu din lume, iar asta trebuie să ne motiveze să ne îndreptăm atenția spre Împărăția lui Dumnezeu, despre care Isus a vorbit mereu și să nu ne lăsăm vrăjiți de luciul exterior al lumii finite din jurul nostru. Dumnezeu este mult mai presus de atât. Trebuie să ai încredere în povestea bibiei.

Rugăciune:

Dumnezeule, care ai creat cerul și pământul, tot ceea ce este vizibil și invizibil, te rugăm, dă-ne revelația vieții veșnice, să înțelegem cât de scurtă și cât de decisivă este perioada aceasta pe care o petrecem pe pământ. Ajută-ne să înțelegem valoarea acestei vieți și adevăratul ei scop. Dorința ta, Dumnezeule, este ca niciunul din noi să nu piară, ci să avem viața veșnică, alături de tine, iar noi, te rugăm în conformitate cu ea: nu ne lăsa din mâinile Tale, ca să nu ne căștige diavolul. Amintește-ne și reamintește-ne, zilnic, că cerul s-a deschis și că avem intrare liberă prin Isus Cristos. Întinde-ți mâna și adună-ți copii din toate colțurile lumii, trezește-ne să vedem realitatea existenței Tale și ajută-ne să ne îndeplinim misiunea pe care o avem aici pe pământ.

În numele lui Isus Cristos din Nazaret, Amin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.