Citește scriptura!

Când vine vorba despre Dumnezeu, nu poți pur și simplu să te bazezi pe experiențele altora. Trebuie să îți faci singur cercetarea. Nu este înțelept a te baza pe alții când în joc este eternitatea ta (gasești aici o mică analogie asupra eternității). Rolul altor persoane este să te încurajeze, să te susțină, să te îmbărbăteze.

Prea des am auzit de la creștini, că nu sunt siguri de mântuirea lor. Ei doar speră ca Dumnezeu să decidă în favoarea lor, dar nu sunt 100% convinși.  Sunt pregătiți de contraatac cu fapte bune, pelerinaje, sacrificiu, etc.

Nesiguranța asta vine din lipsa informației. Dacă ai citi Cuvântul măcar o dată, ai fi sigur că, Isus a murit o dată pentru toata lumea. Lucrarea de pe Golgota este înfăptuită. Este gata. Pentru tine, asta înseamnă că, atâta vreme cât îl accepți pe Isus ca Domn (Rege peste viața ta) și Mântuitor (prin moartea Lui ți-a achitat datoria diavolului, adică intrare liberă în iad), în viața ta, faci parte din “echipa” Lui. El nu te va lăsa, nu te va abandona, nu te va dezamăgi nicio dată. Ești al Lui.

Siguranța asta, nu înseamnă aroganță, ci încredere în Cuvântul, care este promisiune pentru noi. Desigur, pentru a beneficia de promisiune, trebuie să te îmbraci cu omul cel nou, trebuie să fi renăscut și să îi îngădui lui Dumnezeu să te transforme. Dovada că Duhul lui Dumnezeu lucrează în viața ta este fructul care se vede în urma ta; iubire, bucurie, răbdare, pace, bunătate, fidelitate, blândețe, cumpătare.

Dumnezeu este personal, viu, El este real și activ și vrea să îți demonstreze și ție asta.

Când eu am început să urmez calea, nu am avut alte instrumente la dispoziție în afară de noul Testament (a doua parte din biblie) și internetul. Deși aveam cartea în casă de zece ani, nu i-am dat mare importanță. Chiar uitesem că există. Încercam să dau de El prin alți oameni, bloguri, vloguri, (biserica era pentru mine un subiect complet închis), până când am înțeles că înainte de toate, Dumnezeu vorbește prin cuvântul Său.

Nu te ajută cu absolut nimic dacă o ți pe raft, nu face minuni de la sine, este doar un obiect, până o deschizi. Citind cartea, mai bine zis cele 66 de cărți, Dumnezeu intră în viața ta și încet, încet, începe să ți-o schimbe, îți transformă mentalitatea, caracterul, devi mult mai calm, blând, atent, calculat.

Nu este interesant cum, de atâtea mii de ani, atâtea generații au răsfoit-o, au făcut atâtea studii, atâtea predici și totuși, biblia este mereu actuală? Pare că nu se termină nicio dată. Reflectă exact caracterul Dumnezeului nostru infinit, Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul.

Dumnezeu însuși se revelează oamenilor prin cartea aceasta, pe care El o numește “Cuvântul Meu”. El vrea ca să îl luăm atât de în serios, încât să nu ne mai îndoim că El ar fi real. Vrea ca să îl primim conștienți că este direct de la El, să îl credem și să Îi mulțumim. Primii creștini, nu au avut biblia la îndemână pentru a studia. Cei care au trăit înainte de Isus, aveau doar câteva cărți și pe farisei, iar cei de după, aveau în plus exemplul și informațiile pe care Isus l-a oferit. Dar nu erau scrise și structurate așa cum le avem noi acum.

Este foarte ușor să intri în contact cu Dumnezeu prin biblie. Informațiile sunt prezentate cronologic, structurat, au logică, începând de la crearea lumii până la sfârșitul ei, iar ceea ce este cel mai important, cuvintele au viață, vorbesc. Trebuie doar să îți setezi frecvența inimii să intre pe undă. Înainte să începi să citești, cere ajutorul Duhului Sfânt pentru revelație și înțelepciune, ceva se întâmplă când folosești formula asta.

Eu nu m-am așteptat ca impactul asupra vieții mele să fie atât de puternic, cu un efort relativ mic (a citi, nu este cine știe ce forțare). Când mi-am dat seama că am nevoie de intervenție divină, am căutat în cel mai evident loc unde îl poți găsi pe Dumnezeu. Iar acesta a început să lucreze prin cuvintele pe care le citeam, iar viața mea este de atunci în continuă transformare,  în cel mai bun mod posibil. Consider că, biblia este de fapt un set de instrucțiuni de bază pentru viață, iar dacă fiecare persoană ar citi-o, am apropia cerurile de pământ, am înțelege legătura indistructibilă dintre om și Creator, am anihila depresia, stresul, foametea, sărăcia.

Nu mă crede pe cuvânt, fă-ți singur cercetarea. Te încurajez din inimă să citești și să recitești, pentru că este cel mai bun lucru care îl poți face pentru viața ta de după viața aceasta. Deși efectele se resimt și în viața asta, adevărata răsplată o vom primi abia după ce murim.

Idea de la baza filmului Matrix, se apropie extrem de mult de adevărul prezentat în biblie. Supranaturalul este real, nu mai este ficțiune și începe să se manifeste din ce în ce mai puternic în lume. Caută să fi printre cei ce nu vor fi surprinși atunci când mâna puternică a lui Dumnezeu se va face vizibilă pentru toți oamenii.

Scufundă-te în scriptură!

Dumnezeul meu, lucrează și de data asta, și fă Tu în așa fel încât, să stârnești curiozitatea copiilor Tăi și să nu ignorăm Cuvântul Tău. Ci din contră, dă-ne o sete nepotolită pentru cele cerești, instigă-ne să ne scufundăm tot mai adânc în apele Tale. Revelează-ne nouă, copiilor Tăi, adevărul Tău și pregătește-ne pentru ceea ce urmează să dezlănțui în lume, când timpul decis de Tine va veni. Ajută-ne ca, prin cuvintele Tale, să ajungem să Te cunoaștem, să înțelegem cât de mult ne iubești pe fiecare în parte și să strălucim cu lumina Ta în lume. Îți mulțumim și avem încredere în promisiunea Ta!

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.