Alege harul

Acest blog, vine în completarea celui de ieri numit Har. Am simțit că mesajul nu este complet și aș dori să mai adaug ceva; necesitatea unei alegeri. Într-adevăr, harul lui Dumnezeu este gratis, este tot ceea ce un om are nevoie, dar omul este cel care trebuie să decidă să îl accepte. În cazul în care este refuzat, există consecințe asupra vieții de după moarte.

Omul este o ființă veșnică. Viața pe care o trăiești acum se va sfârși. Este singura certitudine din viitorul tău. Vei muri.

Fiind veșnic, înseamnă că nu te vei sfârși niciodată, doar vei tranzita.

Cineva a încercat să explice eternitatea în felul următor: imaginează-ți o pasăre obișnuită, o rândunică care ia un fir de nisip în cioc și zboară cu el până ajunge pe lună, unde îl lasă jos; după se întoarce zburând, înapoi pe pământ, la aceeași plajă și face același lucru până pe acea plajă nu mai rămâne niciun fir de nisip; după, trece la următoarea, apoi la următoarea, etc. până termina toate plajele de pe pământ. Acestă operațiune ar fi doar începutul eternității.

Nu este ciudat cum ne petrecem timpul punând la cale strategii pentru un viitor mai bun, facultatea, jobul, neluând moartea în considerare. Dacă am reflecta mai des si mai serios asupra ideii, multe din probleme s-ar dizolva.

Moartea și eternitatea sunt garantate. Ceea ce nu este garantat este unde ne vom petrece eternitatea.

Există două variante: viață veșnică sau moarte veșnică. Mi-aș fi dorit să îți pot da și alte variante, dar nu există. Dacă viața promisă de Isus este cea sub harul, protecția și prezența lui Dumnezeu, moartea veșnică este exact opusul, adică fără harul, protecția si prezența Lui; oamenii vor fi niște cadavre vii pe vecie, însetate la disperare, căutând aer fără succes, fără nici un strop de alinare.

Când Isus umbla pe pământ, le vorbea oamenilor despre viața veșnică, despre cum El este calea adevărul și viața (altfel spus, calea de scăpare de la condiția de stafidă uscata, sub vid pe veci), despre harul lui Dumnezeu. Își făcea publică Împărăția pentru ca ei și generațiile viitoare să poată lua decizia conștient și asumat să își ofere inimile lui Dumnezeu, pentru a le prelucra si a le face eligibile pentru Regatul Lui.

De aceea se spune că noi putem gusta raiul pe pământ, deoarece, beneficiem de har, apă, aer, natură și tot ceea ce ne înconjoară (și ceea ce Darwin a încercat să demonstreze că este o coincidență fericită, nu o creație a unui Dumnezeu perfect)

Suntem subiecții unui test cu doar două variante de răspuns.

Este urgent să înțelegi ca nu este o gluma, nici joacă. Dacă nu alegi tu, dușmanul este mai mult decât fericit sa aleagă pentru tine. Nealegerea, este de fapt refuzul și negarea lui Dumnezeu. Nu te lăsa păcălit de strategiile diavolului, prin care te ține departe de Creatorul tău. Nu e scenariu de film.

Isus vine, și vrea să ne ia pe toți la El, pentru că mânia lui Dumnezeu urmează să fie dezlantuită pe pământ, asupra celor ce au avut un milion de șanse dar le-au ignorat pe toate.

Alege calea și lasă adevărul să îți fie dezvăluit. In camera ta, unde nu te vede nimeni, fă să fie între tine și Dumnezeu.

Prin har datorită credinței suntem mântuiți

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.