Alte nivele

De ce nu vezi miracolul pe care îl astepți de atâta timp? De ce auzi despre mâna Lui Dumnezeu care lucrează în viețile altora, mai puțin în a ta? Cum de tu nu ai acces la El și îl simți atât de departe, deși ști că el locuiește printre noi și ne vrea pe toți?

Pentru că nu ești încă dispus să renunți la x sau y care te mulțumesc la nivelul 3, în timp ce Dumnezeu te vrea la nivelul 11.

Ca să avansezi și să aprofundezi relația cu El, trebuie să îi îngădui să facă curat în casa ta și să o umple cu Duhul Sfânt. Chiar merită să te ții cu dinții de acel iubit / iubită, de atașamentul față de zona ta de confort în care, da, ești în siguranță dar monotonia te mănâncă de viu, sau de frica unui nou început, deși fiecare celulă din tine urlă de frustrare și neîmplinire? Chiar merită să amâni momentul în care să intri sub aripa protectoare a Dumnezeului tău care ți-a promis că își va întinde aripile peste tine?

Capacitatea Lui Dumnezeu de a vindeca inima întrece orice închipuire.

Când El te cheamă, de obicei îți cere la schimb ceva. Pentru că El te va transforma, iar transformarea cere renunțare la vechi și acceptare de nou. Niciodată nu te vei putea apropia de El dacă nu vei fi dispus să renunți la ceea ce El îți cere sa lași în urmă. Chiar daca ți se rupe inima și ai impresia că este imposibil să îi îndeplinești cererea, Dumnezeu are un anestezic special, cu care te va sustine până vei ajunge acolo unde El vrea să fi, unde este nevoie de tine.

Și nici nu te-ar chema dacă nu ar avea sens. Ce fel de Dumnezeu ar fi, dacă te-ar chinui așa degeaba? Întotdeauna, fără excepție, El are dreptate. Într-un fel sau altul, te va face să înțelegi, dar te-ai scuti pe tine de multă suferință și experiențe dureroase, dacă te-ai încrede pur și simplu încă de la început. (la mine a durat ani și ani și suferințe peste suferințe până să înțeleg că El știe mai bine decât mine).

Ca să vezi puterea Lui manifestată în viața ta, trebuie să ai încredere în strategia Lui pentru calea ta. Sunt lucruri, obiceiuri sau persoane care nu îți sunt de folos pentru nivelul la care El vrea să te ridice. Mai mult ca sigur motivul pentru care stagnezi, de un an, doi sau zece, este că ceva sau cineva îți consuma energia, iar atunci când te prezinți în fața Lui ești gol, secătuit, nu mai are din ce să lucreze.

El știe tot, întelege cât de tare te doare, îți culege lacrimile și le ține în palma Lui. El ține cont de tot ceea ce faci tu din credință. Nimic nu este degeaba și nimic nu este uitat.

El deja știe cine ești tu peste un an și are planul pregătit, toate detaliile stabilite, gata să fie pus în aplicare. Lipsești doar tu, care încă nu ai curaj să îi dai drumul. Îți e frică de durere, de nou, de suferință, te agăți de ceea ce ai acum, dar gândește-te dacă într-adevăr merită. Dacă iubitul/iubita te iubește pe bune, de ce îți cauzează stagnare, de ce nu te motivează să înnaintezi, pentru beneficiul amândurora?

Nu îți fie frică, ai încredere! Dumnezeu te ține și nu te lasă. Asta este frumusețea Lui. Deși tu nu vezi, de fapt tu nu vezi decât ceață, negru și imposibil, El te vede funcționând cu motoarele turate la maxim cu încredere și curaj.

Fă acel pas în credință. Pe mine personal m-a costat totul; iubitul, câinele, casa, afacerea, masina, inclusiv țara a trebuit să o schimb, dar toate insumate, nu pot întrece valorea a ceea ce Dumnezeu a facut să crească in inima mea. Știu că El mi-a ținut inima in mâinile Lui ca să nu simt durerea. Planul Lui este întotdeauna mai bun decât al tău. Chiar dacă ai tu crezi că viața ta e ok, că asta este, că basmele există doar în cărți, Dumnezeu are acel ceva la care tu aspiri, dar ți se pare imposibil. Viața ta nu este decât o imitație a unui produs original, câtă vreme Dumnezeu nu este cel ce are cârma.

Uită cele din urma ta, lasă-le, e istorie. Avântă-te către cele dinainte. Nu te îngrijora pentru nimic, ci cere cu insistență în rugăciune cu mulțumire!

Te așteaptă noi nivele, noi căi despre care tu nici nu-ți poți imagina. Totul este pregătit, este nevoie ca personajul principal să pășească pe scenă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.