Iartă-ne!

Iartă-ne Doamne pentru cât de departe suntem de Tine! Că trec zile întregi fără sa ne amintim că existența noastră și tot ceea ce avem, se datorează numai și numai Ție. Că ne punem încrederea în noi înșine și omitem să te implicăm în deciziile și acțiunile noastre.

Iartă-ne că te bagam în cutii religioase și respingem, cu dispreț, orice manifestare a Ta, care nu corespunde cu regulile noastre. Că suntem incapabili să îți vedem lucrarea în alt mod decât cel pe care noi îl cunoaștem. Că suntem atât de aroganți, încât credem că doar noi avem răspunsurile corecte, că doar calea noastră este cea adevărată și că toți ceilalți sunt mai jos decât noi.

Iartă-ne că nu ne verificăm inimile și lăsăm să iasă la iveală veninul din ele prin gânduri pe care le credem ascunse. Că ne astupăm urechile când ne vorbești despre ură, invidie, gelozie, prejudecată, care ne mănâncă de vii și nu vrem să recunoaștem că suntem vinovați. Că nu iți îngăduim să ne purifici pentru a ne ridica la nivelul următor, deoarece ne place prea mult păcatul și nu vrem să renunțăm încă la el.

Iartă-ne că suntem creștini mediocrii, lăfăindu-ne în plăcerile lumii dar cu atitudinea ipocrită că vom avea parte de Tine după moarte și că vom moșteni Împărăția Ta. Că uităm de Tine 6 zile pe săptămână, dar avem așteptarea ca Tu sa îți amintești de noi în fiecare moment.

Iartă-ne că suntem mereu subiectivi și privim lucrurile numai din perspectiva noastră, că nu ne putem detașa de sentimente, ci reactionam conduși de ele. Că nu putem să ne înlăturăm egoul și să te lăsăm să fi Dumnezeu, ci îți judecăm acțiunile prin prisma propriei persoane. Că nu putem să ne bucurăm din inimă pentru succesul celuilalt, ci considerăm că noi suntem mai îndeptățiți.

Iartă-ne că ne-am pierdut pasiunea pentru tine, că nu ne mai rugăm, că după ce ne-am luat binecuvântarea, ți-am întors spatele și ne-am asumat noi meritele. Că folosim în mod greșit talentele și harul pe care ni le-ai dăruit și ne edificăm pe noi înșine prin ele. Și Tu, cu mâinile pe față, îți clatini capul răbdător.

Iartă-ne Doamne, îndură-te de noi și nu ne lăsa sa murim în propria neștiință! Dă-ne înțelepciune și revelație să ințelegem cât de mici și nesemnificativi suntem fără Tine . Învață-ne să punem înaintea Ta toate neputințele noastre, pentru ca TU în măreția Ta să le transformi în putințe, pentru că la Tine totul este posibil, Tată. Ai milă, nu te îndeparta de noi, nu ne lăsa în urma, ci ține-ne, modelează-ne așa cum vrei Tu și fă-ne demni de scopul pe care l-ai stabilit Tu pentru noi, mult înainte de a ne naște.

Nu mai este mult și judecata Ta se va dezlănțui în lume și nu vrei ca vreunul din noi să piară. Asta este dorința ta Tată, iar eu te rog în conformitate cu ea; nu ne abandona, ci iartă-ne! Reaprinde flacăra credinței în inimile noastre. Darâmă zidurile ridicate de noi prin doctrina și religiozitatea noastră și arată-ți gloria. Fă orice trebuie să faci ca să ne arăți cât ești de adevarat, prezent și implicat. Cât încă mai suntem în timpul răbdării Tale, Doamne, deschide-ne ochii să vedem adevărul despre lumea asta, atât de artificială și scopurile ei care nu duc niciunde.

Ne punem inimile în mâinile Tale și te rugam să le examinezi, să le verifici și să le cureți, iar dacă ne arăți că ai găsit în ele ceva ce trebuie înlăturat, o vom face. Nu ne vom mai căuta scuze sau justificări, ci ne vom conforma. Pentru că vrem să facem parte din acei oameni care Te reprezintă pe Tine așa cum ești, vrem să fim reflexia Ta pe pământ. Vrem ca Tu să fi Dumnezeul nostru iar noi poporul Tău.

Avem încredere în iertarea Ta, îți mulțumim că ne asculți și că lucrezi în noi!
În numele lui Isus Cristos, amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.