Fereastra

Când Dumnezeu te culege din lume, îți face cunoștiință cu un nou ”tu”. Primești o viață nouă și mai ales, primesti revelația vieții veșnice prin Cristos. Când, din toți indivizii de pe pământ, se oprește fix la tine și se încăpățânează să te aibă, deși are de ales, trebuie să înțelegi câtă valoare ai în ochii Lui. Însuși Creatorul universului, care are sub control, fiecare detaliu despre fiecare ființă de pe pământ, care face planeta să rămână pe orbita ei sufucient de aproape de soare, cât să întrețina viața și suficient de departe cât să nu înghețe, te cheamă pe nume. Pe cât de nepotrivit ți se parte ție că ești, pe atât de perfect ești în fața Creatorului tău. El te-a făcut eligibil pentru o sarcină pe care numai tu o poți duce la îndeplinire. Iar atunci când ești pe drumul Lui, cuvântul fericire începe să capete sens și în viața ta.

La nivel cosmic, viața ta de 70, 80, 90 de ani este extrem de scurtă. Ai putea să o privești ca pe o fereastră dintr-o zi aglomerata.
Întrebarea este: ce vei face cu ea? Există numai două variante și voi da ca exemplu viața mea.

  1. Am luat-o în propriile mâini. Am înțeles destul de devreme că viața este o bătălie și că nu este pentru cei slabi de înger, în consecință am început să mă lupt din răsputeri, încercând să iau cele mai bune decizii, dar nesurprinzător, am obosit și am dat-o-n bara de nu știu câte ori. Trăiam o realitate fadă, fără culoare și mă tot mințeam că totul se va ameliora cu trecerea timpului, deși spirala ducea numai în nefericire, neîmplinire, amăgire.
  2. L-am lăsat pe Dumnezeu să fie autorul. Am dat volum în sfârșit vocii lui Dumnezeu, care tot insista de câțiva ani, și am realizat că atâta timp cât mă las purtată prin viață după cum vrea El, nu numai că o greutate imensă de pe umerii mei este ridicată, ci ating acea împlinire pe care o caută toată lumea. Nemaifiind necesar să îmi consum energia punând la cale cele mai bune strategii de viață, am reușit să ma focusez pe descoperirea scopului lui Dumnezeu pentru viața mea și să încep să fac pași sper acea direcție.

Viața este oportunitatea mea să demonstrez lumii relitatea Dumnezeului meu. Prin viața mea, vreau, nu vreau, îi influențez pe cei din jurul meu. Și nu îmi este indiferent ce proiectez in lume, mai ales când este vorba de cei dragi mie. De asta am avut curaj să cred promisiunea unui Dumnezeu invizibil și să schimb îmi atât de dramatic stilul de viață, pentru că înainte de El, deși intențiile mele erau bune, le manifestam total pe dos, deoarece lipsea fundația.

Lumea spune ”doar o viață ai, și trebuie să o trăiești”, și pentru mine era mai mult decât valabila această afirmație. Dar, scufundându-mă tot mai mult în brațele Tatălui meu, am înțeles că avem două vieți, și că prima o va influența în mod direct și ireversibil pe a doua. Va determina locul în care îți vei petrece eternitatea (nu cred că mai e cazul să discutăm despre subiectul ”eternitate”, cred că dacă citești, deja ști că nu suntem materie organică, menită să devină fertilizator pentru altă formă de viață, idee ce, pe mine, m-a propulsat într-o depresie neagră, deoarece, nimic din ce făceam nu mai avea sens; dacă oricum mor și cei de după mine mor, pentru ce să mai lupt, de ce să îmi fac patul, dacă oricum seara ma culc tot în el).

Oamenilor le este dat să moara o singură dată, după aceea, judecata.

Când știi că ai o singură viață, o fereastră, ce alegi să faci cu ea? Care este sensul să o irosești pe sentimente de vinovăție, ură, rușine, frică? Isus a absorbit tot răul, pentru ca tu să poți intra in binecuvântarea lui Dumnezeu. Sau de ce să alegi să trăiești pentru tot felul de scopuri viitoare, când tot ceea ce ai, real și palpabil, este acum, momentul prezent? Trebuie să știi că Dumnezeu este sursa resurselor tale și că tot ce ai, sau ce aspiri să ai, daca El nu va considera că este necesar, indiferent cât vei încerca, pur și simplu nu se va manifesta. Așa că nu are rost să forțezi și să consumi energie în van. Petrece-ți mai mult timp rugându-te decât îngrijorându-te. Există calea despre care ne-a învățat Isus, calea în care tot ce trebuie să facem este să ascultăm glasul Lui, iar el ne ghidează.

În perioada scurtă în care suntem pe pământ, avem fiecare un scop bine definit de Dumnezeu, mult înainte de a fi născut, pe care trebuie să îl descoperim. Și, după cum îl cunosc eu pe Dumnezeu, intrarea în harul lui, îți va produce durere. Va trebui să renunți la mulți și multe. Dar totul este de moment în comparație cu eternitatea. Nimic din ceea ce se întâmplă în viața ta nu este o surpriză în fața Dumnezeului tău, ci produce ceva în spirit și, la momentul potrivit, vei ști că fiecare lacrimă a meritat, fiecare milisecundă în suferința ta este văzută de El. Există răsplată, Dumnezeu adoră să te recompenseze pentru efortul depus. Suferința, boala, cancerul, critica, abuzul, molestarea, totul capătă sens atunci când îl lași pe El, singurul capabil, să transforme cel mai mare întuneric în cea mai luminoasă lumină. Lasă-l să fie Autor în cartea vieții tale!

Atitudinea pe care o ai când treci prin încercare, este cea care face diferența. Dacă ai pierde ceva la care ții, ai arunca imediat vina pe Dumnezeu, sau te-ai resemna, știind că El deține resursele tale. Credința ta fluctuează în funcție de perioada prin care treci, sau ramâi constant indiferent dacă râzi sau plângi? Alegi să îți irosești viața plângându-te de greutăți, sau ești complet resemnat la voința Lui făra proteste sau manipulări? Ești ca un copil isteric, care plânge până îi este satisfăcuta cererea, sau se resemnează sub autoritatea părinților care, văzând reacția copilului, devin și mai mândrii de el.

Ai o singură viață, o singură oportunitate; poți să o trăiești râzând, sau plângând. Nu îți rata șansa, nu umbla legat la ochi, orbit de luciul lumii, care este întradevăr apetisant, dar după ce luciul se duce, rămân consecințele alegerilor; iar premiul este veșnicia. Aleargă așa cum aleargă atleții, cu atitudinea de învingători. Ce te poate doborî, când îl ai ca protector pe Creatorul universului; cine poate fi împotriva ta când îl ai pe Atotputernic de partea ta?

Vreau să te încurajez, viața este într-adevăr frumoasă și da, trebuie trăită, dar în mod corect, sub autoritatea Creatorului care, la fel ca un părinte bun, știe ce e mai bine pentru copilul său. Profită de fiecare zi, bucură-te de fiecare clipă, caută tot ce este pozitiv și fi recunoscător pentru tot. Învață să vezi iubirea lui Dumnezeu manifestată în viața ta și recunoaște-ți limitele.

Dă-ne Doamne întelepciunea să recunoaștem că Tu și numai Tu ești responsabil de belșugul din viețile noastre. Arată-ne cât suntem de mici, și cât de mari ne credem. Deschide-ne ochii să vedem binecuvântarea Ta în casele noastre și să îți atribuim totul Ție. Ține-ne egoul în frâiele Tale, ca să nu crească si să pretindă că munca Ta este a lui. Fi-ne un parinte bun chiar dacă noi facem isterii și îți cerem socoteală pentru suferințele noastre, căci Tu ști ce este mai bine pentru noi. Îndrumă-ne pașii spre calea plină de harul Tău, pe care Tu ai pregatit-o pentru noi, ce ne așteaptă, în timp ce noi suntem agățați în smiorcăielile noastre, fă Tu o cale și demonstrează-ne cât ești de Atotputernic!

Dumnezeul meu, la Tine totul este Da și Amin, am încredere că și de data asta lucrezi activ în inimile noastre și le transformi astfel încât să putem accesa promisiunea Ta!

În final, te încurajez, din nou, să îi permiți lui Dumnezeu să preia controlul asupra vieții tale. Fă un challenge cu El, gen dacă nu vezi efectul în 30 de zile, primești banii înapoi.

Be blessed!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.