Noua identitate

Când îți pui încrederea în Isus, și începi sa mergi pe calea Lui, începi să experimentezi realitățile absolut glorioase despre identitatea ta în Cristos. Când El te-a salvat, nu a făcut-o doar ca să te lase baltă sau să uite de tine, ci a făcut-o pentru totdeauna dintr-o iubire, care ajunge până la gelozie. A făcut-o pentru că te vrea pentru El, te vrea pentru cine ești tu, chiar dacă nu ești demn, cu acordul tău, îți va transforma inima într-una capabilă să fie pe placul Lui.

În drumul meu personal cu El, de foarte multe ori m-am simțit depășită de măreția Lui și am avut momente în care eram jos. Mă rugam ca Dumnezeu să mă ajute să înlătur din viața mea ceea ce nu îi este plăcul, iar El mi-a făcut cunoștiință cu mine însămi. Când am văzut cine sunt cu adevărat (nu cine credeam că sunt), am clacat. Eram nedemnă de iubirea Lui. Și atunci, în cel mai greu moment, El mi-a arătat cine sunt eu în fața Lui, care este identitatea mea în El. La sfârșitul articolului găsești o lista care cuprinde identitatea ta prin Cristos.

Ca oameni, cel mai greu, ne este să recunoaștem despre noi înșine cât suntem de implicați în păcat și corupție. Decât să recunoaștem că suntem mincinoși, sau hoți, preferăm scuze ca ”cine mai este corect în zilele noastre”, înconjurându-ne cu oameni care sunt de aceeași părere cu noi și creându-ne dumnezei care sunt de acord cu păcatul nostru. Cu alte cuvinte, venerăm creația și nu Creatorului. Grav este că, atunci când omul nu mai consideră important a-l căuta pe Dumnezeu, El, prin prisma liberului arbitruu, îl lasă pradă minții sale stricate și limitate, ajungând să trăiască în propria lume, în care, toate sunt permise, fără limite sau reguli; așa se nasc păcate ca homosexualitatea, pedofilia, crima (în special avortul). Am fost și eu acolo. Click aici.

De fapt, nu există niciun om pe pământ care să fie demn de Dumnezeu. Toți am păcătuit și suntem lipsiți de gloria lui Dumnezeu. În urma păcatului lui Adam, omul este în starea de păcat și, oricât s-ar strădui, nu se poate justifica în fața lui Dumnezeu. Dar totuși, suntem justificați, în mod gratuit, de harul lui prin răscumpararea în Cristos Isus, cu ajutorul căruia, ne sunt trecute cu vederea păcatele din trecut. Bunătatea lui Dumnezeu ne îndeamnă la convertire, la ”metanoia” lui Ioan Botezătorul, care înseamnă schimbați-vă.

Isus, prin moartea sa fizică, ne-a reconciliat cu Dumnezeu ca să ne prezinte înaintea lui sfinți, curați și nevinovați, numai dacă rămânem consolidați și tari în credintă și neclintiți în speranța mesajului Lui de a salva omenirea. Partea Lui s-a împlinit. Acum mingea este la noi în teren.

Primul atribut pe care îl dobândești, când decizi asumat și din toata inima, să urmezi calea lui Isus este că, ești iertat. Ești iertat de orice, indiferent de cât de grav este. Dumnezeu nu numai ca iartă, dar nici nu își va mai aminti vreodată de păcatul tău, în veci. Asta, pentru ca să își arate dreptatea din timpul prezent și să îl justifice pe cel care crede în Isus.

Ești iubit. Dumnezeu și-a aratat iubirea pentru noi, prin faptul că, pe când noi eram înca în lumile noastre, fără reguli sau limite, Cristos a murit pentru noi. Din iubire, El ne vrea protejați de propria Lui mânie, pe care o va revărsa pe pământ, împotriva păcatului.

Esti ales. Deși ar suna bine să spunem că noi l-am ales, adevărul este că, Dumnezeu i-a ales pe cei pe care i-a vrut din lume, pentru a le da o misiune. Înainte de a primi misiunea pe care ți-a pregătit-o, te va instrui și te va modela, astfel încât să te ridici la înălțimea așteptărilor. Încă o dată spun, tot ce trebuie să faci tu este să ai incredere nebună în El, iar de restul se va ocupa însuși Dumnezeu.

Ești liber. Înainte de a-ți încredința viața lui Cristos, erai legat de lumea asta, fie prin goana după bogățiile acestei lumi sau, simplu goana după iubire, fie după vreun statut social, carieră, sex, alcool, droguri, ori nevoia de a fi recunoscut și apreciat de lume; orice ar fi fost, acum este nul. Esti eliberat. Ai murit pentru acea persoana împreună cu Cristos, iar acum ești un om nou, cu mintea reînnoită, orientată spre împărăția lui Dumnezeu. Ești umplut cu Duhul Sfânt, care, te ghidează spre lucrurile cu adevărat importante, deoarece, dorințele trupului sunt mereu în opoziție cu dorințele sufletului.

Esti fiul lui Dumnezeu. Prin credința in Cristos, devi automat, copilul lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu este tatăl perfect, care știe ce vrei înainte să iți deschizi gura să ceri, știe exact cine ești și ce nevoi ai, pentru că el te-a creat. El îți oferă tot ce ai nevoie, te protejează, și te corectează când greșești. Și o face pentru că, sacrificiul lui Isus, este ca o lentila mare în fața ta, prin care Dumnezeu te vede pur și vrednic să-i fi fiu.

Ești transformat prin Duhul Sfânt. Inima ta capabilă să tolereze păcatul, este înlocuită cu una nouă și Spiritul lui Dumnezeu te transformă într-o altă persoană, cu interese diferite de cele vechi. Astfel, nu numai că devi intolerabil la păcat, dar oricând vezi sau auzi ceva care nu este eligibil cu Împărăția, conștiința te condamnă. Acesta este un barem, care te ajută să înțelegi cât de profundă este relația ta cu Dumnezeu. Dacă poti trece cu vederea un film (de exemplu), în care numele lui Dumnezeu și a lui Isus este folosit în loc de înjurături la fiecare a doua replică, doar de dragul entertainment-ului, nu băga mâna în foc că Dumnezeu este mulțumit de tine. Trupul tău este templul lui Dumnezeu și Duhul lui locuiește in tine. Iar templul lui Dumnezeu, care ești tu, este sfânt.

Te încurajez din toata inima să pui la îndoiala lista de mai jos și sa cauți singur in biblia ta dacă este sau nu adevărat. Și dacă ai ceva de adăugat, aș fi bucuroasă să aud părerea.

Sunt iertat. (1 Ioan 2:12)
Sunt uns de Dumnezeu (1 Ioan 2:27)
Sunt copilul lui Dumnezeu. (Ioan 1:12, 1 Ioan 3:1,2)
Sunt iubit. (1 Ioan 4:10)
Sunt ca și Cristos. (1 Ioan 4:10)
Însuși Cristos este în mine. (Colossians 1:27)
Sunt răscumpărat. (Revelatia 5:9)
Sunt vindecat. (Isaia 53:5)
Sunt sarea pământului. (Matei 5:13)
Sunt lumina lumii. (Matei 5:14)
Am primit glorie. (Ioan 17:22)
Sunt însărcinat să fac discipoli. (Matei 28:19,20)
Sunt înrădăcinat și zidit în Cristos. (Coloseni. 2:7)
Am viata ÎN EL. (1 Ioan 5:12)Sunt fără vină și nevinovat. (Coloseni 1:22)
Sunt copleșit de plinătatea lui Cristos. (Coloseni 2:10)
Sunt circumcis spiritual. Vechea mea natură neregenerată a fost înlăturată. (Coloseni 2:11)
Sunt ales de Dumnezeu, sfânt și iubit. (Col. 3:12; 1 Tesaloniceni 1:4)
Sunt un fiu al luminii și nu al întunericului. (1 Tesaloniceni 5:5)
Mi s-a dat un spirit de putere, dragoste și autodisciplină. (2 Timotei 1:7)
Am fost mântuit și pus deoparte în conformitate cu voința lui Dumnezeu. (2 Timotei 1:9; Tit 3:5)
Pentru că sunt sfințit și sunt unul cu Sfințitorul, Lui nu-i este rușine să mă numească frate. (Evrei 2:11)
Eu sunt un sfânt părtaș al unei chemări cerești. (Evrei 3:1)
Am dreptul să vin cu îndrăzneală în fața tronului lui Dumnezeu pentru a găsi milă și har în vreme de nevoie. (Evrei 4:16)
Sunt una dintre pietrele vii ale lui Dumnezeu, fiind construită în Cristos ca o casă spirituală. (1 Petru 2:5)
Sunt un membru al unei rase alese, o preoție regală, o națiune sfântă, un popor pentru stăpânirea lui Dumnezeu. (1 Petru 2:9,10)
Sunt un peregrin și străin de această lume în care trăiesc temporar. (1 Petru 2:11)
Sunt născut din Dumnezeu, iar cel rău … diavolul … nu mă poate atinge. (1 Ioan 5:8)
Eu sunt ales și numit de Cristos pentru a da roadele Lui. (Ioan 15:16)
Am fost îndreptățit … complet iertat și făcut drept. (Romani 5:1)

lista rămâne deschisă…

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.