Confuzia

Există un trend foarte la modă, pe care oamenii îl îmbrățișează cu mare entuziasm, care pare să câștige tot mai mult teren în rândul ”creștinilor” și pare să le rezolve toate problemele legate de mustrarea conștiinței. Deși prima porncă, din cele zece, ne spune clar să nu creăm alți dumnezei în afară de El, ne lăsăm urechile gâdilate de curente străine, care ne încurajează că Dumnezeu ne iubește și nu ne va judeca pentru păcatul nostru, că iadul există doar în filme horror, așa că, suntem liberi să facem orice dorim, câta vreme suntem buni în a ne justifica păcatele. Și dacă nu suntem grozavi în a ne găsi scuze, creăm imediat un dumnezeu, care nu are nicio problemă cu acțiunile noastre degradante.

Am diluat caracterul Dumnezeului nostru până a devenit de nerecunoscut. Cine ar vrea să urmeze un lider, care trece cu vederea nedreptăți, infidelități, minciuni sau furt, daca nu cei care se fac vinovați de aceste acțiuni?

De foarte multe ori, am auzit și chiar am crezut și eu în expresia ”Ce fel dumnezeu ar fi creat iadul?”, pai am ajuns la concluzia că, pedofilia, crima, abuzul, cer dreptate; dacă ai fost molestat, abuzat, sau înșelat în vreun fel, sigur îți dorești ca să ți se facă dreptate. Iadul a fost creat de acel Dumnezeu, care pe cât este de bogat în îndurare, tot pe atât este de corect; chiar dacă ai violat sau ucis, el te iartă, dar dacă în inima ta nu regreți, nu îți va permite să trăiești în împărăția Lui.

Iadul a fost creat strict pentru Lucifer și ceata lui de îngeri decăzuți, el nu mai are nicio șansă să scape, este conșient că acolo va ajunge, iar din ura extremă pe care o are pentru noi (click aici pentru a înțelege motivul pentru care ne urăște), vrea să ne ducă acolo cu orice preț, iar noi, în neștiința, ignoranță și aroganța noastră, ne lăsăm târâți de el în acel loc. Strategia lui este să ne facă să credem ca iadul nu există, că el nu există și că este ok să facem ce credem de cuviință că este bine; și din păcate, îi reușește.

Marea scamatorie a epocii noastre, este negarea existenței consecințelor alegerilor noastre. Vrem să ne prefacem că nu există Dumnezeu, pentru că nu vrem să renunțăm la destrăbălarea noastră. Suntem conștienți că este greșit felul în care trăim și ne comportăm unii cu alții, dar ne prefacem că nu vede nimeni și continuăm să ne lăsăm conduși de pofte, chefuri, instincte, toate egoiste și toate orientate către egoul nostru. Ori asta este în opoziție cu ceea ce suntem creați a fi, în consecință, nu suntem satisfăcuți nicio dată și căutăm mereu mai mult și mai bine.

Creștinii s-au obișnuit cu un Dumnezeu pe care nu îl cunosc, ceea ce este foarte greșit și periculos, pentru că dușmanul se lupta feroce pentru sufletele noastre, în timp ce noi căutăm scuze și justificări. Este esențial să ne încredem 100% in El, fără ezitare, pentru ca puterea și protecția Lui să se manifeste în viețile noastre. Te întrebi unde este Dumnezeu în momentul greu prin care treci, dar cum de, doar atunci îți amintești de El? Când ai fost ultima oară în prezența Lui? Când ai invocat ultima dată numele Lui? Când L-ai invitat ultima dată în casa ta? Dacă îți liniștești mintea, il vei auzi vorbindu-ți.

Nimic din ce se întamplă nu îl surprinde pe Dumnezeu, el are întotdeauna totul sub control. De aceea, dacă ai aterizat pe pagina asta, să nu crezi că este întâmplator. Oferă-ți viața lui Cristos chiar acum! Căiește-ți inima sincer și asumat în fața Lui și lasă-l să îți arate că El este Dumnezeu viu, activ și adevărat.

Dumnezeul căruia îi slujesc eu, nu locuiește în temple sau biserici construite de mâna omului, ca și cum ar avea nevoie de ceva, El care dă tuturor viață. El își dorește să fie în inimile noastre, pe care ni le face tot El, eligibile cu puritatea Lui. Își dorește ca niciunul să nu se piardă, dar, la fel ca un parinte bun, nu forțează iubirea, ci așteptă să vină de la noi.

Liniștește-ți inima și mintea, rămâi în prezența Lui cât mai mult timp posibil, la fel cum a luptat pentru mine, va lupta și pentru tine! Nu lăsa dușmanul să îți acapareze viața prin depresii sau anxietăți, nu îl lăsa să îți șoptească minciuni în urechi, nu te lăsa descurajat, ai primit o nouă identitate în Cristos! Amintește-ți in mod constant că prin Isus, diavolul nu mai are nicio putere asupra ta. Dacă înainte te avea la mână prin păcatul tău, și te manipula prin slăbiciunile tale, acum, datorită sacrificiului Fiului lui Dumnezeu (prin care te-a cumpărat), ai dreptul și puterea să îl alungi de la tine, iar el, va fi obligat să o facă, deoarece puterea Mântuitorului este supremă.

În concluzie, trebuie să fi conștient de următorul lucru: nu există nimic care să te poată despărți de iubirea lui Dumnezeu, în afară de voința ta proprie. Ai o alegere de făcut.

Luptă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.