Despre mine

Februarie 2019,

Dumnezeu m-a chemat să lucrez pentru el. Mi-a promis iertare și m-a strămutat direct în Împărăția dragostei Fiului său. M-a răscumpărat cu un preț incredibil de mare. Cum să nu răspund la o asemenea chemare?

“SĂ ÎL IUBEȘTI PE DOMNUL DUMNEZEUL TĂU DIN TOATĂ INIMA TA, DIN TOT SUFLETUL TĂU, DIN TOT CUGETUL TĂU ”

“SĂ ÎL IUBEȘTI PE APROAPELE TĂU CA PE TINE ÎNSUȚI ”

Îmi amintesc ziua în care am notat asta într-o agendă pe care o port cu mine mereu și în care îmi fac notițe despre ceea ce îmi pui în inimă în diferite momente din zi.

Crescând într-o familie de catolici, mergând la biserică o dată pe săptămână, așa am auzit de existența ta Dumnezeule, dar din ce înțelesesem eu, Tu erai undeva departe în cer și ca să ajung la tine trebuia sa urmez un set reguli mai mult sau mai puțin plăcute, iar dacă nu mă supuneam, m-ai fi pedepsit. Eram foarte curioasă de Tine și am încercat întotdeauna să fac ceea ce trebuie, să urmez regulile, dar oboseam. Și renunțam. Și iar mă ambiționam, și iar mă dădeam bătută, iar un sentiment de vinovăție începea ușor să atârne de sufletul meu, intensificându-se cu fiecare eșuare. În acest roller-coster am alergat toată adolescența mea iar Tu ai fost chiar în fața mea și nu te vedeam.

Nu stiam prea multe despre caracterul tau Doamne, dar stiam ca rasplatesti binele si pedepsesti raul. Nici nu ma incanta sa fac ce mi se zice, mai ales daca eu nu castigam ceva din asta, dar de frica pedepsei tale, am incercat sa raman in reguli. Pana am incalcat-o pe prima, o “minciuna nevinovata” si asteptam incordata sa apara de undeva pedeapsa…si nu a venit…in alta zi am luat ceva ce nu era al meu iar pedeapsa nu s-a aratat nici de data asta. Incet, incet am inceput sa cochetez cu ideea ca Dumnezeu din biserica nu exista si m-am diluat in lume; iar Tu plangeai amar.

Fiind tot mai departe de Tine, am lasat garda tot mai jos in privinta celor 10 porunci, si acum imi era foarte usor sa mint, sa fur (chiar si obiecte de mica valoare, tot furt este), cuvintele ieseau usor din gura mea, ma indepartasem de familia mea, astfel incat nu ne mai auzeam nici macar la telefon. Credeam ca aveam controlul suprem asupra vietii mele si ca fac o treaba destul de buna. Nu stiam ca Tu erai mereu in preajma mea si cu lacrimi in ochi ma vegheai, ma protejai.

Momentul in care m-ai chemat acasa, iar eu am auzit vocea Ta, vag in ureche, m-a gasit intr-o stare depravata; traiam intr-o relatie de adulter cu iubitul meu, si practicam cu placere religii pagane in care il veneram pe Satana fara sa stiu ca asta faceam de fapt. De aceea, atunci cand am cazut in genunchi inaintea Ta, a facut tot ce i-a stat in putere sa ma impiedice sa ascult glasul tau, dar Tu ai luptat pentru mine.

Incet, incet am invatat sa dau volum vocii Tale si mi-ai spus: ”lasa totul si hai acasa!” Ce soc! Cum sa las totul, abia am inceput sa construiesc Doamne, nu vreau, nu mai pot sa o iau iar de la capat, nu mai am energia, mi-a fost atat de greu sa ajung aici…si m-am prefacut ca nu te aud. Tu ai spus iar “lasa totul si hai acasa”! De data asta nu mai aveam scuza, pentru ca stiam exact ca esti Tu si ca ai aruncat mingea in terenul meu. Nu eram inca pregatita, mi-a luat ceva vreme sa ma hotarasc, dar am spus OK, vin, dar tu trebuie sa faci o cale, pentru ca eu sunt atat de obosita sa planific totul, iubitul care a ramas in urma, cainele meu care era sufletul meu, casa, masina, serviciul..nu vroiam sa fac eu asta. Si mi-ai aratat exact de ce ti se spune “Deschizator de drumuri” pentru ca ai facut tu ca usile sa se deschida asa cum eu nu as fi putut sa o fac, “Lumina in intuneric” pentru ca viata mea fix asta era; intuneric si haos, iar Tu cu prezenta ta ai alungat tot ce nu suporta lumina Ta si asa am ramas fara pata cu Tine prin Cristos.

Tu m-ai ales fix pe mine din atat de multi, si te-ai ambitionat sa ma ai. Iti multumesc! Ai facut-o intr-un mod atat de discret si simplu, mi-ai respectat mereu deciziile, si nu m-ai fortat in nimic. De un lucru am fost foarte, foarte surprinsa ca te-am intalnit in afara bisericii. Eu credeam ca numai cei religiosi care practica traditia au dreptul la tine, si ca eu parasind biserica fizic si emotional, am renuntat la dreptul meu de a ma mai intalni cu Tine. Mi-ai aratat ca Tu esti peste tot, Tu ai totul sub control si ca nu iti plac lucrurile fortate. Si ca daca inima imi este dispusa sa te accept pentru cine esti si daca eu am inteles ca Tu esti cel ce are haturile si te las la carma vietii mele si sunt dispusa sa lucrez pentru Tine, esti mai fericit  decat un tata care isi recapata fiul si binecuvantarile tale incep sa curga.

Cat de placut si usor este sa traiesc sub aripa Ta! Cat am cautat linistea asta, cat de departe m-am avantat in oceanul lumii cautand ceea ce nu exista in lume.

Daca ar stii toti ca exista antidot impotriva depresiei, anxietatii, temerilor. Daca ar sti lumea ca fara Tine, Creatorul toturor lucrurilor pe pamant si in univers, totul este degeaba. In vremea cand eram in lume afirmam ca daca toti ar folosi marijuana s-ar instala pacea pe pamant, cat de eronat, acum stiu ca singurul instaurator al pacii este Printul Pacii din carte.

Eu sunt aici, lucratorul tau Doamne. Fa ca fiecare cititor sa fie atins de sabia ta cu doua taisuri, sa despice trupul de suflet si sa plantezi o samanta din milionul promis.

  • Renasterea este un loc in care nicio intrebare nu este prea ciudata sa isi gaseasca raspuns. Scopul este sa ne sustinem unii pe altii indiferent de parcursul nostru cu Dumnezeu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.