Chiar dacă…, Eu sunt!

Indiferent de anotimpul prin care treci, Dumnezeu rămâne Dumnezeu. Credința ta este autentică dacă reusești să treci peste durerea și suferința din inima ta și dacă nivelul încrederii tale în El nu scade, ci se întărește, știind că El este Cel ce dă și Cel ia înapoi.

Acest aspect al lui Dumnezeu, este deseori omis, pentru că oamenii, în general, nu acceptă cu plăcere faptul că Dumnezeu este sursa resurselor. Cultura noastră ne-a învățat să ne apropiem de Dumnezeu doar când avem nevoie de ceva ”Doamne dă să…” Și e adevărat că Domnul dă, dar tot El este Cel ce ia, pentru a testa inima.

Dumnezeu este părintele perfect și prin puterea prin care ne-a înfiat, noi, ai Lui, strigăm spre cer Abba, Tată! Acesta este motivul pentru care Isus, când umbla pe pământ spunea ”lăsați copii să vină la mine”, de aceea ne învăța să devenim ca cei mici pentru a moșteni Împărăția.

Un părinte bun, ar vrea din toată inima să îi ofere copilului orice iși dorește, să îi indeplinească toate dorințele, dar cred că suntem cu toții de acord, că de cele mai multe ori, acest lucru îi va cauza mai mult rău decât bine. Și mai ales, copilul trebuie să demonsterze maturitate în a folosi în mod corect lucrul pe care îl cere.

Înainte de a cere Domnului căsătorie, trebuie să te asiguri că deja ai calitățile de soț/soție ( proverbe 31 pentru femei și Efeseni 5 pentru bărbați), sau cel puțin să fi dispus să te lași format de El. Altfel te vei alege cu inima frântă, dezamăgită și o experientă extrem de neplăcută. Dacă tu vezi perioada de ”celibat” ca pe o închisoare și nu ca pe o perioadă de formare, vei face tot ce poți să evadezi, cu alte cuvinte, te vei mulțumi cu prima oportunitate, chiar dacă Dumnezeu are pe cineva doar pentru tine.

Înainte de a cere bani, trebuie să fi sigur că nu ai scopuri ascunse și egoiste pentru ei. Degeaba îți dorești bani pentru o viață mai confortabilă sau luxoasă, Dumnezeu nu caută să glorifice oamenii, ci caută inimi dornice să renunțe la ele însele pentru a lucra pentru El. Vei primi banii dacă vei ști să îi administrezi fără a te atașa emoțional de ei. Trebuie să demonstrezi autocontrol și disciplină. Banii sunt instrumentul preferat al dușmanului. Absența sau prezența lor pot influența îndepărtarea ta de pe cale. Nu te mira că Domnul îi ține departe de tine. Poate mai ai de lucru.

Chiar și o boală grea poate fi folosită de Cel ce ESTE. Dacă ai un diagnostic, care pe mulți i-ar face să își piarda încrederea și te-ai rugat deja de ani de zile pentru vindecare, și ea nu vine, credința într-un Dumnezeu Atotputernic scade, sau reușești să te aliniezi cu voia Lui pentru viața ta?

Punându-te în situația în care înlătură ceva, sau pe cineva de la tine, El te pregătește pentru ceva anume. Când simți că în viața ta lucrurile încep să se clatine, pregătește-te să preamărești Numele Lui, pentru că începe un nou capitol despre care tu nu ai nici cea mai mică idee, dar este perfect necesar ca tu să treci la nivelul următor. Nimic nu este întâmplător. Dumnezeu nu este surprins nicio dată.

Isus ne-a zis că, indiferent la ce renunțăm și oricât de greu ar fi, jugul lui este ușor, pentru că este susținut de El. Noi nu putem să înțelegem cu mintea noastră felul în care Dumnezeu orchestrează viața. Trebuie să avem încrederea că toate lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc și pe care El i-a chemat după planul Său.

De aceea, furtunile din viețile noastre, nu mai pot fi numite furtuni, pentru că, există un plan, există o explicație pe care, la timpul potrivit o vom înțelege. Atunci va fi momentul în care vom sta cu inimile umile în fața Lui și îi vom mulțumi pentru fiecare încercare, totul va avea sens și vom întelege că fără tulburențele acelea, nu am fi aceleași persoane de astăzi.

Dumnezeu te vede, știe exact prin ce treci, chiar daca nu reușești, din cauza ploii să auzi, El îți spune ”Eu sunt cu tine”. Îți adună lacrimile în mana Lui și ține cont de ele. Laudă-L încă de pe acum. Dovedește-i că ai încredere în El ca și un copil în parintele lui. Mulțumește-i de pe acum pentru soarele și curcubeul de după furtună. Nu există nimic mai plăcul pentru Domnul decât încrederea din perspectiva furtuni.

Doamne, Tu ai spus, ”Eu sunt Cel ce Sunt” același Dumnezeu ieri, azi și mâine. Am să continui să strig către cer, indiferent de situația mea. Am să am încredere, pentru că Tu și căile Tale sunt peste capacitatea mea de înțelegere. Am să ma las condus de Tine și nu am să pun la îndoială poruncile Tale. Tu rămâi Dumnezeu chiar dacă inima mea sângerează, chiar dacă suferința mea nu are rost. Din acest loc întunecat, te laud și preamăresc Numele cel mai presus decât orice nume. Mai bine în suferință dar cu Tine, decât în lux și confort în lipsa Ta.

Tu ești cel ce dă, deci ai dreptul să iei. Tu deții resursele acestui pământ, care este locuința noastră provizorie. Poziționează-ne și oferă-ne ceea ce avem nevoie pentru ca să ne îndeplinim sarcinile. Ajută-ne să acceptăm momentele când decizi să iei de la noi, iar asta să nu influențeze încrederea pe care o avem în Tine. Susține-ne să putem arăta lumii frumusețea Ta. Dotează-ne cu tot ce este necesar să fim reflexia Ta.

Tu rămâi Dumnezeu chiar dacă … divorț, boală, carantină, sărăcie, moarte, trădare, singurătate, neajunsuri, etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.