Spiritul lui Dumnezeu

Spiritul Sfânt este dovada că Dumnezeu locuiește în noi. El este ghidul care ne ajută să navigăm prin viață, El este garanția că noi aparținem lui Dumnezeu, este pecetea proprietății. La fel cum o mașină nu poate funcționa fără combustibil, la fel creștinii sunt slabi și fără putere în lipsa Spiritului Sfânt. De asta există comunități care, deși sunt creștine, nu au viață, nu vibrează, pentru că lipsește fix esența creștinismului.

Duhul Sfânt este disponibil pentru toți fără măsură. Cantitatea pe care o experimentezi în viața ta este egală cu dorința ta de a-l cunoaște. Imaginează-ți Spiritul lui Dumnezeu ca pe un ocean. Cantitatea de apa pe care poți să o scoți din ocean depinde de vasul tău. Cu o linguriță, vei scoate doar o linguriță de apă, cu o găleata, vei experimenta o cantitate mai mare. Cât de determinat ești să îl găsești? Cât de disperată e situația ta? Cât de hotărât ești să îl cunoști? Cât de înfometat ești după cele cerești? O linguriță îți poate potoli setea?

Dumnezeu oferă Spiritul lui fără măsură. Singurul care determină măsura ești tu. Dacă ne ghiftuim cu mâncare până la refuz, mai are oare loc Duhul lui Dumnezeu în noi?

Apostolii lui Isus, și-au început misiunea de răspândire a veștii celei bune, și au făcut demonstrația puterii lui Dumnezeu, numai după ce au fost umpluți cu Duhul Sfânt. Isus le promisese că după ce El va pleca, ei vor primi un Ajutător care le va da putere și curaj pentru evanghelizare. El știa ca avem nevoie de un sistem de susținere pe care să ne bazăm, de aceea ne-a trimis Duhul Sfânt să ne fie învățător, ghid si mângâietor.

Absența conștiinței Duhului Sfânt din viețile noastre, ne obligă să trăim ca oamenii normali, fără putere, vulnerabili, ghidați de instincte și incapabil să ținem în frâu pornirile trupului. Fără El, nu putem accesa noua identitate în Isus Cristos, ne este imposibil să vedem și să recunoaștem puterea și autoritatea Lui. Am fi foarte ușor păcăliți de diavol din cauza ignoranței. Nu am putea umbla în realitatea răscumpărării noastre fără Duhul lui Dumnezeu, iar un stil de viața creștin ar fi extenuant, aproape imposibil.

Duhul ne deschide o cale, prin care putem comunica direct cu Tatăl nostru, liber, fără a fi necesare ritualuri sau sacrificii. Același Spirit care l-a înviat pe Isus Cristos din morți ne este oferit în mod gratuit și fără masură. Avem libertatea de a accesa acea putere supranaturală a lui Dumnezeu, nu suntem restricționați de nimic. Avem la dispoziție toate instrumentele pentru a le implementa în viețile noastre și a trăi ca niște copii de Împărați. Nu mai este ficțiune, nu de când Isus a îngăduit să fie pironit pe cruce.

Spiritul lui Dumnezeu este o resursă liberă, care umbla pe pământ. Fi printre cei ce pășesc cu încredere în teritoriul și planul Creatorului nostru. Cere-i Dumnului să te umple cu Duhul Său până dă pe afară. Cu încredere și curaj, sigur o va face.

Dumnezeule, Creatorul a toate cele ce se văd cu ochiul firii și a celor din lumea spirituală, te rugăm, cu toată încrederea să ne umpli pe noi, copii Tăi, cu Spiritul Sfânt și să începi să îți manifești puterea în viețile noastre. Ajută-ne să înțelegem că fără Duhul Tău suntem creștini mediocrii, moi și nu vom cunoaște nicio dată puterea Ta și planul Tău pentru viețile nostre. Fă, te rugăm să Te cunoaștem, nu doar din teorie, ci personal și să experimentăm prezența Ta de câte ori invocăm Numele Tău. Reaprinde, prin Duhul Tău, iubirea in inimile noastre, pe care acum ți le oferim ca să le sigilezi pentru Împărăția Ta.

Fie ca orice om, pe care l-ai ghidat să citească aceste rânduri să fie atins de Tine, si să recunoască că Tu vrei mai mult decât tradiție și religie. Că Tu ești suveran și că planul Tău de răscumpărare funcționează prin Isus cu ajutorul Duhului Sfânt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.