De ce mi-e greu să recunosc că sunt creștin?

Salutare bine ai venit sau revenit la ViațaAltfel!

Te-ai întrebat vreodată de ce este atât de greu să recunoști în mod public că tu crezi în Dumnezeu?

Ai avut momente în care chiar ți-a fost rușine să răspunzi că Isus este cel care ți-a transformat viața; mai ales atunci când cei din jur au întrebat de ce tu ești altfel, de ce ești mai ciudat?

Ei bine, astăzi am să vorbesc exact despre subiectul acesta: despre dificultatea de a-l urma pe Isus în mod public, total transparent și expus criticilor și judecăților celor din jur.

Ne este rușine de credința noastră, pentru că, tindem să vrem să fim ceea ce societatea așteaptă să fim, nu suntem pregătiți să facem față unui stil de viață  tip „înotat împotriva curentului”. Doar că atunci când accepți să mergi pe calea lui Cristos, chiar asta trebuie să faci: trebuie să fii altfel, să trăiești viața altfel, să te diferențiezi, pentru că ești faci parte dintr-o altă lume.

Pot să îți spun că odată ce ai trecut de bariera asta a rușinii, începi cu adevărat să trăiești pentru Cristos și să îți îndeplinești misiunea pe pământ. Pentru că, de fapt rușinea este un instrument, este o strategie a dușmanului prin care întârzie, amână, sau chiar anulează scopul pe care Dumnezeu l-a pregătit pentru tine.

Probabil că nu este un lucru nou ceea ce urmează să spun acum, dar totuși am să insist pentru că este foarte important. Dacă ești aici și auzi acest mesaj, trebuie să știi și să fii sigur, că Dumnezeu are un scop bine definit pentru tine și viața ta. Atunci când El te-a creat, nu a greșit, pentru că El  nu greșește. Tu ești creat în mod intenționat (nu la întâmplare), pentru a îndeplini o misiune pe care doar tu o poți împlini și nimeni altcineva nu o poate face la fel de bine ca și tine. Reținerea și rezistența pe care o simți este doar un obstacol peste care poți să treci.

Cum ajungi să treci de acest obstacol? Păi simplu, îi ceri ajutorul Celui care te-a salvat și El îți dă putere iar tu te încrezi și faci ce spune Cuvântul să faci. Practic, Cristos o face în locul tău.

Atunci când eu a trebuit să fac lucrul acesta, am fost dispusă să merg înainte indiferent de prețul care trebuie să-l plătesc. Chiar dacă asta a însemnat să trec peste orgoliul meu și să recunosc în fața celor pe care îi cunosc și celor pe care îi iubesc că Dumnezeu însuși s-a revelat în viața mea, iar acum eu trăiesc urmându-l pe Cristos. Din momentul în care am acceptat să fiu total expusă, orice barieră a fost îndepărtată. De atunci am putut să trăiesc cu adevărat liber și să vorbesc în mod deschis fără niciun fel de reținere, despre ceea ce Cristos a făcut viața mea, despre felul în care m-a salvat, despre felul în care mi-a schimbat inima, despre orientările noi și curate pe care le-am primit și așa am reușit să trăiesc altfel.

Este foarte important să înțelegi că reținerea pe care o ai vine de la dușman. Este o barieră pe care trebuie să o depășești ca să fii total eliberat de părerile celor din jur.

Este scris în Cuvântul lui Dumnezeu că noi ca și creștini trebuie să ne înnoim mintea, asta înseamnă că trebuie să avem și să ne însușim mentalitatea lui Cristos.

Și nu vă conformați acestei lumi; ci fiți transformați prin înnoirea minții voastre, pentru a deosebi care este voia lui Dumnezeu, cea bună și plăcută și desăvârșită.

Romani 12:2 Traducerea Fidela 2015

Mai scrie că noi murit împreună cu Cristos, iar acum El este cel care trăiește noi, de aceea, de fapt tu ca și persoană nu mai trăiești pentru că tu ai murit, ci trăiește Cristos în tine, iar dacă Cristos este cel care trăiește în tine, de fapt El este cel rușinat nu tu.

Sunt crucificat împreună cu Cristos totuși trăiesc, dar nu eu, ci Cristos trăiește în mine; și viața pe care o trăiesc acum în carne, o trăiesc prin credința Fiului lui Dumnezeu, care m-a iubit și s-a dat pe sine însuși pentru mine.

Galateni 2:20 BTF2015: Biblia Traducerea Fidela 2015

Și dacă punem aceste 2 versete cap la cap este foarte vizibilă înșelăciunea. Dușmanul te face să crezi că tu pierzi ceva, dar adevărul este că tu, de fapt, nici nu mai exiști, pentru că toate cele vechi s-au dus, inclusiv eu-ul tău, așa că, eu te încurajez să te abandonezi cu totul în brațele lui Dumnezeu, să te debarasezi de orice opinie sau părere a oamenilor și să adopți mentalitatea lui Cristos.

Ești în lume dar nu din lume, iar asta înseamnă că te vei diferenția, nu vei putea să te potrivești în peisaj. Dar este în regulă, așa trebuie să fie, și chiar dacă te simți puțin diferit, chiar dacă simți că tu nu aparții, ai încredere că Cel care te-a chemat are mereu grijă de tine. Dacă acum treci printr-o perioadă grea, toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce aleg să creadă în Dumnezeu. Așa că pot să susțin că totul va fi bine atâta vreme cât Dumnezeu este cel care îți cârmuiește viața.

Cât despre opinia oamenilor că noi creștinii nu avem voie să facem nimic interesant sau distractiv, la întrebarea aceasta eu am un răspuns foarte simplu: de când trăiesc pentru Dumnezeu nu mai am voie să mint, nu mai am voie să fur, nu mai am voie să îmi tratez părinții fără respect, nu mai am voie să invidiez, nu mai sunt un om egoist și ego-centrat, ci sunt un om care îi iubește pe ceilalți și este orientat spre nevoile lor. Și sincer acum, dacă noi toți, ca si ca și societate am adopta această mentalitate, lumea s-ar transforma, cu adevărat, într-un loc mai bun în care nu ar mai exista singurătate, nu ar mai exista bulling, nu ar mai exista oameni singuri, marginalizați, abandonați, înfometați, cerșetori, etc. Deci ceea ce oamenii cred despre stilul de viață creștin nu este adevărat oricum.

Concluzia este că este greu să recunoști în public că îl urmezi pe Cristos din cauza etichetei care s-a pus peste creștinism. Oamenii au făcut creștinismul să pară un fel de zonă crepusculară plină de reguli, capcane, și restricții, când realitatea este că doar în Dumnezeu există libertate. Dar indiferent cât de greu îți este, sau oricât de neînțeles ești acum, trebuie să fii conștient că este doar o strategie, o capcană, un obstacol peste care tu poți să treci și să trăiești liber, asumat, în pace și bucurie.

În Cristos poți totul, pentru că El te întărește!

Până data viitoare trăiește liber,… trăiește ViațaAltfel!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.