Poarta

Așa m-am rugat la Tine zilele trecute:

Spune-mi Doamne ce trebuie să fac să pot trece de poarta cea îngustă spre împărăția Ta, la ce trebuie să renunț și ce să păstrez. La tine nu sunt lucruri ascunse, Tu vezi în inima mea, dincolo de aparențe, așa că nu are rost să negociez. Vorbește-mi te rog, pentru că vreau ascultare totală a vocii Tale. Spune-mi cum să fac să rămân pe calea Ta și să nu merg după curentul lumii ci dimpotrivă. Căci s-a pus o greutate pe inima mea și încearcă să îmi fure încrederea și bucuria în salvarea pe care mi-ai promis-o.

Iar răspunsul Tău, ca de obicei, venit la momentul potrivit, mi-a ridicat spiritul și m-a încurajat altfel încât, dintr-o pisicuță, am devenit ca un leu puternic. Pentru asta te iubesc atât de mult Doamne, pentru că ești mereu acolo când eu te chem, și abia aștepți o ocazie pentru a sta cu mine.
Așa mi-ai raspuns:

Este atât de ușor: vino exact așa cum ești, cu toată mizeria ta, vino! Vino și încredințează-mi Mie toate neputințele tale. Tot ce trebuie tu să faci este să ai încredere nebună în Mine, iar eu voi curăța ușor, ușor, tot ce este mizerabil în tine și te voi face demn de haina nouă pe care ți-am promis-o.
Nu mă interesează dacă fumezi sau bei, dacă iubești pornografia și sexul sau dacă esti gay, dacă ești dependent de droguri sau dacă le vinzi. Cât încă mai este timp, oricât de negru și sumbru este mediul din care vi, Eu te primesc cu brațele deschise pentru că te iubesc și te-am iubit oricum, indiferent de ce ai făcut.
Dacă nu mă crezi, du-te pe Golgota la crucea mea și privește-mă. Ține minte că în orice secundă aș fi putut să chem legiunile de îngeri să mă salveze, dar am ales să te iubesc.

Atât de clar mi-ai răspuns Doamne, iar pe cât de simplu, pe atât de complex este răspunsul Tău. Ca să pot trece pe poarta cea îngustă, trebuie să am încredere în Tine și în ce ai făcut. Tu ai murit o dată pentru toate miliardele de oameni ce erau și aveau să trăiască pe pământ. Tu ai plătit deja prețul morții care l-am câștigat noi oamenii când am ales să încalcăm singura poruncă din grădina Edenului. Partea cea mai grea a fost înfăptuită de Tine. Mie nu-mi rămâne decât să am încredere în Tine la fel cum m-aș încrede într-o parașută dacă aș sări din avion. Să cred că, eu singur pot să fac ceva pentru salvarea mea este ca și cum m-aș încrede că, dacă dau din mâini va egala eficiența parașutei. Nu este nimic, absolut nimic ce eu aș putea face ca să îmi garanteze intrarea. Indiferent ce aș face eu, ca om, nu există scurtătură; unul este Dumnezeu și unul este mijlocitor între om și El. Acela se numește Isus și este singurul care îmi garantează viața, pentru că El este viu.
Și partea cea mai frumoasă este că suntem cu toții invitați să valorificăm biletul de intrare pe care l-am primit gratis; indiferent de religie, vârsta, gen, cazier judiciar. Pentru Tine suntem toți la fel de vrednici de iubirea Ta.

Într-adevăr noi oamenii am încercat de atâtea ori Doamne, și ne-am dat peste cap să încercăm, ba să părem mai umili, ba să facem acte caritate, ba să vizităm biserici și mănăstiri, dar Tu mi-ai arătat clar că Tu ai scris deja istoria, și că toate se împlinesc întocmai. De asta nu conteaza ce aducem noi la masa, ci pe cine vrei Tu să aduci acasă.

De aceea, te rog din tot sufletul meu Doamne să mă ajuți să nu mă ancorez în grijile acestei vieți, să nu fiu împiedicat peste măsură de multele nevoi ale trupului, să nu rămân prins în plăceri temporare și să nu cad răpus de depresie.
Schimbă-mi în întristare orice confort trupesc ce m-ar putea împiedica și m-ar înșela cu plăcerea vreunui bun trecător al lumii finite. Nu lăsa să mă învingă carnea, să nu mă las păcălit de lume și slava ei trecătoare. Dă-mi putere să rezist, răbdare să sufăr, constanță să perseverez. În locul confortului lumii, dă-mi Spiritul Tău să mă ghideze, în locul dragostei senzuale, dăruiește-mi dragostea numelui Tău.
Golește inima mea de orice frică inutilă și nu lăsa să fiu ademenit de dorințe neînsemnate și fără valoare. Ajută-mă să înțeleg în profunzime că toate sunt trecătoare și că și eu voi trece împreună cu ele.

Dezbrăcat de lume și cu ochii ațintiți la Tine, așa să trăiesc în fiecare zi din viața mea, iar atunci când vei decide să dezlănțui în lume ceea ce ai plănuit Tu în măiestria Ta, să rămân ferm în picioare, cu adevărul în mână și să fiu sigur de calea mea.

Îți mulțumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.