Iubire

Cel mai controversat subiect.

Doamne, toți o cautam, toți o vrem, dar nimeni nu recunoaște cât de departe este de ea, câtă nefericire a adus căutarea ei și cât de incapabili suntem să iubim. Pentru a găsi un strop de iubire, suntem în stare să renunțăm la valori morale. În numele iubiri devin permise tot mai multe lucruri pervertite. Dumnezeule, cât de greșit am înțeles iubirea. Tu ne-ai învățat că iubirea este îndelung răbdătoare, binevoitoare, nu este invidioasă, că nu se laudă și nu se mândrește; ea nu se poartă indecent, nu este egoista, nu se mânie și nu ține cont de răul primit; îi place adevărul, toate le suporta, toate le crede, le speră si le îndură. Iubirea nu încetează niciodată.

Am căutat și eu iubirea în lume, în toate colțurile posibile, evitând să caut în cel mai evident loc, despre care știam de când eram copil. Am avut mereu exemplul impecabil de iubire, și totuși o căutam din motive greșite, pentru ceea ce ea promitea. De câte ori nu mi-am spus ” dacă m-ar iubi, nu ar face x sau z”, ori “unde e iubirea când îmi cere să fac x sau z”. Din nu știu ce motiv, mă simțeam îndreptățită să o primesc, dar nu eram dispusă să o ofer, ce-i drept, eu credeam că ofer iubire, dar așa cum eu vroiam, sub condițiile mele. Am reinventat definiția ei la standardele mele; eșec epic. Dumnezeule, cât de revoltată eram, și cât de tare sufeream, degeaba. Eram în căutarea a ceva ce nu exista. A iubi înseamnă a sacrifica și este direct proporțional cu abilitatea mea să de a oferi. Cu cât ofer mai mult, cu atât pot să iubesc mai mult.

Iubirea Ta Doamne s-a arătat în lume ca Isus pentru toți oamenii, învățându-ne să ne ridicam peste trup și instinctele lui, învățându-ne să trăim cu raționament, corectitudine și dedicare. Atât de mult ai iubit lumea, încât, pentru a compensa păcatul fiecarui om, ți-ai dat la schimb trupul pentru a fi măcelarit și schingiuit, și sângele pentru a fi vărsat până la ultima picătură, iar ca să fie de ajuns, când nu mai era sânge ai vărsat apa. Iubirea Ta Doamne s-a arătat pe lemn.
Ți-ai sacrificat trupul pentru a curăța pentru Tine un popor, numai al Tău, plin de zel pentru dreptate. Nu prin faptele noastre, căci nu s-a găsit niciunul apt, ci din compasiune, ne-ai dat acces la renașterea inimii și la reînnoirea minții, prin intermediul Spiritului Tău revărsat din belșug asupra noastră, pentru a redeveni ceea ce Dumnezeu a creat inițial și anume creația Sa supremă după chipul și asemănarea Lui.
Atât de mult ai iubit oamenii încât ai ales moartea, pentru a-l dezabilita pe cel ce deține puterea asupra morții, adică pe diavol, și i-ai eliberat pe aceia care, de frica morții, toată viața lor au fost reduși la sclavie.


Pune Doamne iubire în inima mea, transformă-mă în iubire Dumnezeule, căci dacă am iubire am tot ceea ce îți este Ție mai dulce și plăcut. Dacă am iubire în inima mea, aroma ei va străpunge cerurile și va ajunge la Tine. Căci tu însuți ești iubire, iubire perfectă și tocmai de aceea ai așteptat răbdător să îmi plec capul și să cad în genunchi în fața Ta.
Tocmai pentru că ești iubire ai așternut atâtea binecuvântari înaintea mea și m-ai copleșit cu ele de când am decis să mă ofer cu totul Ție.
Indiferent de cât rău ți-am făcut, deși ar fi trebuit să mă lași în întuneric, o Dumnezeule, ți-ai deschis brațele și ai binevoit să mă primești. Ai suportat tot ce este mai rău doar pentru mine. Ai crezut și ai sperat în mine fără să te îndoiești că va veni ziua în care am să recunosc că doar Tu ești Atotputernic. Ai îndurat din partea mea, ani de respingere și insulte, ai plans cu lacrimi amare când rătăceam pierdută prin lume căutând exact ceea ce Tu deja aveai pentru mine.
Cu răbdare și discreție totală, îmi trimiteai ocazii să vin acasă, și mă protejai să nu pățesc ceva. Iubirea Ta nu a încetat nici măcar o fracțiune de secundă, și nici nu va înceta vreodată, atât ești de perfect în iubire.
De aceea vin cu îndrăzneală la curtea Ta, în fața tronului Tău și te rog din tot sufletul: umple și inima mea cu iubirea Ta veșnică și pură, că să pot străluci cu lumina Ta în lume.

Marana Tha – Domnul vine!

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.